نکات مهم در خصوص تیونینگ موتور های گیرلس

تیونینگ در واقع یک راه اندازی پیش از رویزیون است.
انتخاب نوع تیون در پارامترهای مربوط به درایو (Inverter) صورت می گیرد. بنابراین باید قبل از انجام تیون پارامتر مربوط به نوع تیون را تنظیم کرد.
در تیون اتوماتیک چرخشی نیاز است تا بار از روی شفت موتور برداشته شود و سپس مراحل مربوط به تیون انجام شوند، ولی در تیون ایستا نیازی به برداشتن بار نیست، بلکه باید اطمینان حاصل شود که ترمز نیز باز نشود.
از لحاظ دقت در مقادیر محاسبه شده، تیون چرخشی نتایج بهتری به همراه دارد.



هدف از تیون موتور شناساندن دقیق مدل و مشخصات الکتریکی موتور به درایو است.
تیون آفست انکودر مشخص کردن موقعیت روتور نسبت به مرجع استاتور و نیز موقعیت زاویه صفر انکودر نسبت به زاویه صفر روتور و در نتیجه آن نسبت به مرجع صفر استاتور است.
 در صورتی که موقعیت اولیه روتور توسط درایو شناخته نشود، موتور نمی تواند با گشتاور کامل شروع به کار کند و در هنگام استارت مشکلاتی پیش خواهد آمد و حتی ممکن است حرکت کابین با ضربه های ناگهانی و غیرقابل پیش بینی همراه شود.
بعد از هر جابه جایی فازهای موتور نیاز به تیون مجدد انکودر خواهد بود.
برخی از سازندگان موتور، آفست انکودر را به صورت پیش فرض روی صفر تنظیم می کنند. این کار در بسیاری مواقع نیاز به تیون را از بین می برد.
انکودر را نباید به صورت مکانیکی از موتور جدا کرد. اگر به هر دلیل انکودر را از دستگاه جدا کردید، پس از نصب مجدد باید دوباره آفست آن تیون شود.
بعد از انجام تیون جهت اطمینان از تنظیمات صحیح باید در هر دو جهت به صورت رویزیون موتور را حرکت داد.
رای تست عملکرد موتور بعد از تیون، جابه جایی فاز یا تعویض انکودر، تنها در شرایطی سیستم را راه اندازی کنید که کسی روی کابین نباشد.
برخی اینورترها مشخصات موتور را از طریق محاسبه تخمین می زنند. این ویژگی نیاز به تیون موتور را مرتفع می سازد. برای این کار دفترچه راهنمای اینورتر را مطالعه کنید یا با شرکت سازنده تابلو فرمان تماس بگیرید.
 پارامترهایی که روی پلاک مشخصات موتور درج شده اند، مقادیر نامی و حداکثری هستند و لزوماً موتور با آن مقادیر کار نخواهد کرد. جهت اطمینان از وارد کردن مقادیر درست در تنظیم اینورتر، برگه محاسبات موتور را از سازنده یا فروشنده بخواهید.
تنظیم نبودن مشخصات موتور و انکودر در پارامترهای اینورتر، اشکال در سیم کشی انکودر، جابه جا بودن فازهای موتور، عدم عملکرد صحیح ترمز، تنظیم نبودن حلقه کنترل سرعت مهمترین عواملی هستند که باعث عدم تیون شدن موتور می گردند.
برو بالا