موتور های گیرلس و ویژگی های آن
موتــور های مورد استفاده در آسانـسورهای کششی به دو نوع:
الکتروموتور گیربکس دار(Geared Electro Motor) و الکتروموتور بدون گیربکس ( Gearless Electro - Motor ) تقسیم می شوند.
تکنیک های پیشرفته کنترل فرکانس و ولتاژ (اصطلاحاً VVVF) منجر به معرفی موتورهای بدون گیربکس شده است که امکان کنترل بیشتر با مشخصه های کنترل و حرکت عالی را فراهم کرده است. راه اندازی و کنترل این موتور ها بوسیله درایــــو کنترل سرعت ( Inverter ) انجام میگیرد که رسیـدن به ســرعت های صــفر تا بالای 10 متـر بر ثانیه را بـرای آسـانـسور محـقق می سازد .   این نوع الکترو موتورها برای اولین بار توسط کمپانی Kone  در اوخر قرن گذشته در سال 1996 به صنعت آسانسورمعرفی شدند.


مزایای موتور گیرلس:
بازدهی مکانیکی و الکتریکی بالاتر. نگهداری و سرویس کم هزینه تر.  ترمز دوبل با ایمنی مضاعف. دقت در تراز طبقات. چون نسبت به انواع گیربکس دار، حجـم کوچکتری دارند میتوان در آسانسورهای بدون موتورخانه (Machine Room - Less) از این نوع الکترو موتورها استفاده کرد. کاهش صدا و لرزش سیستم به دلیل حذف گیربکس و کاهش قطعات دوار مانند فلایویل، کوپلینگ و هند ویل و حذف بلبرینگ با سرعت بالا.
امکان استفاده در ساختمان های مرتفع و سرعت های بالا. نیاز به روغن کاری ندارد و سازگار با محیط زیست است. صرفه جویی بیش از 50 درصد در مصرف برق. حرکت و توقف بسیار نرم. برخی از مدلهای ساخته شده توسط شرکتهای پیشرو اروپائی (نظیر Huber) داغ نمیکنند و حتی بدلیل تکنولوژی مقابله با حرارت که در ساخت این موتورها بکار رفته است بر روی این موتورها فن خنک کننده نصب نمیشود. بعبارتی حتی در کار با ترافیک بالا موتور برای خنک شدن توقف نمیکند.

البته هزینه اولیه موتورهای گیرلس نسبتا بالاتر از موتور های گیربکس دار است؛ علت آن علاوه بر قیمت موتور شامل هزینه های مصرفی برای تابلو فرمان و بخصوص درایو آن و هزینه های فلکه بندی (سیستم تعلیق)، مقدار و نوع سیم بکسل، برخی تجهیزات مربوط به سیستم ایمنی، اجرت نصب و سایر تجهیزات مکانیکی میباشد.  به طور کلی طراحی، نصـب و تعـمیرات آسانسورهای گیرلس و روملس پیچـیده و تخصصی تر است.


دوستان میتونید این مطلب و کلی مطلب دیگه رو از اینیستاگرام هم مطالعه کنید
کافیه
(اینجا) کلیک کنید
برو بالا